Обучения към Регионалния академичен център – Плевен в рамките на Националната академична мрежа на БАН ще се проведат на 27-28.10.2022 г.

Във връзка с изпълнението на политиката за развитие на МУ-Плевен, в периода 27-28.10.2022 г., по инициатива на Регионалния академичен център – Плевен ще се проведат две обучения на следните теми:

  1. Цифрова достъпност: теория и практика – лектор д-р Негослав Събев, д.инф., ИМИ-БАН. Продължителност: 4 академични часа.
  2. Поставяне на холтерно устройство: демонстрации и практически упражнения – лектор доц. д-р Диана Димитрова, д.пс., директор на Филиал В. Търново към МУ-Варна. Продължителност: 2 академични часа.

По първата тема ще бъдат представени фундаментални научни изследвания в областта на информационните и комуникационни технологии, свързани с нови модели за оценка на дигиталната достъпност (digital аccessibility) на документи, сайтове, софтуер и сериозни игри за хора със специални потребности. Темата е приоритетна за Европейската общност, но недостатъчно изследвана в България, и осигуряването на знания в тази област е особено актуален въпрос. Целевата аудитория на втората тема са студенти и здравни специалисти с професионален или академичен интерес към темата.

Заявки за участие в обученията може да отправяте на следния e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 21.10.2022 г., с тема: Участие в обучение.

Заявката да съдържа (за преподавателите): Име и фамилия на участника, научна степен, академична длъжност, институция/ факултет, тема на обучението, в което ще се включи.

Желаещите студенти да посочат: Име и фамилия, институция, факултет/ звено, тема на обучението, в което желаят да се включат.

Регистрацията за обученията ще се осъществи половин час преди началото на всяко обучение в посочено място за провеждането му.

Участниците ще получат сертификати.

Организатор на обученията е доц. Теодора Вълова, д.п., Координатор на РАЦ-Плевен, съвместно с Института по математика и информатика към БАН и Медицински университет – Варна, Филиал Велико Търново.

ПРОГРАМА НА ОБУЧЕНИЯТА

Program Obucheniya BAN Site FB