Огромна загуба за академичната общност – напусна ни проф. д-р Иван Черноземски

Ректорът и Академичното ръководство на Медицински университет – Плевен изразяват най-искрени съболезнования на семейството, близките и колегите по повод на кончината на проф. д-р Иван Черноземски.

Проф. д-р Иван Черноземски бе дългогодишен член на Съвета на настоятелите на Медицински университет – Плевен с огромен принос към висшето училище чрез партньорството с Международна Фондация „Хасуми“ - Япония. Огромни са заслугите и постиженията му като един от най-изтъкнатите български лекари и учени в областта на онкологията с международен престиж. Той е носител на ордени „Стара планина” Първа степен, на “Кирил и Методий” Първа степен, на отличието „Лекар на България“, „Медик на годината за цялостен принос в борбата с онкологичните заболявания“, както и на престижното звание „Почетен гражданин на София”.

Огромна чест за академичната общност на МУ-Плевен е направеното от него дарение на част от трудовете и личната му библиотека, които са безценен дял от библиотечния фонд на висшето училище! Напусна ни един прекрасен човек, отличаващ се с изключителни лични и професионални качества, който отдаде живота си за развитието и утвърждаването на онкологията в нашата страна. Изказваме най-искреното си възхищение и уважение към неговия неуморен труд и отдаденост като преподавател, ръководител и лекар.         

Проф. Иван Черноземски ще остане завинаги в нашите сърца със своя професионализъм, човечност и всеотдайност!

Дълбок поклон пред светлата памет на човека, преподавателя и лекаря!