С нов модерен учебно-практически кабинет Ротари клуб ще зарадва студентите на МУ-Плевен в годината на юбилея

На 13.10.2014 г. във Факултет „Здравни грижи” ще се проведе  официално откриване на новия и с най-модерно оборудване учебно-практически кабинет за нуждите на обучението на студентите от специалностите „Акушерка” и „Медицинска сестра”. Идеята за оборудването на съвременната зала за обучение на студенти идва от ръководството на Ротари клуб в града, като проектът на стойност 25 000 лв. се осъществява за период от една година, за да стане реалност в годината на юбилея на висшето училище.

С дарените средства са закупени симулационна система на майка и новородено и модел за неонатологични грижи, както е осъществен и основен ремонт и пълно обзавеждане на новия кабинет. Съвременната тренировъчна апаратурата ще даде възможности за обучение по грижи за пациента - превръзки, поставяне на инжекции, обработване на дихателните пътища и сърдечно-белодробна вентилация; обучение по акушерски техники и грижи - палпация на плода по време на бременност, разширение на маточната шийка, вагинално раждане, патология на раждането. Моделът за неонатологични грижи представлява новородено в цял ръст за обучение по реанимация на новороденото; аспирация на дихателните пътища; интубация и др. malinaescort.com

Новооборудваният модерен кабинет по сестрински и акушерски грижи ще бъде открит от Ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов и Президента на Ротари клуб – Плевен Михаил Михайлов в присъствието на ръководството на висшето училище, преподаватели и студенти. След официалната част, дарителите и гостите ще станат свидетели на реално практическо занятие и демонстрация на обучителния симулатор със студенти.