Международният студентски фестивал Денят на народите / International Day ще се проведе на 18 май

Тази година в Деня на народите 2024 ще вземат участие отборите на пет държави: Индия, Италия, Гърция, Африка и България. Общ щанд ще направят студентите от Япония, Индия и Тунис.  Те ще изписват имената на посетителите на арабски или японски, чрез метода калиграфия. На този щанд чрез специална техника с къна ще се предлагат т.нар. татуировки "хена", типични за Индия. Ще има щанд, който представлява мини изложба от творбите на студенти.

cause bg poster BG

За поредна година Денят на народите ще започне с модно ревю на традиционни костюми. Освен отборните изпълнения на сцена и щандовете на различните държави, в събитието ще участват и много индивидуални изпълнители.

Денят на народите (International Day) е художествен студентски форум, който всяка година се провежда по инициатива на чуждестранните студенти в МУ-Плевен, съвместно с българските им колеги и с подкрепата на Ръководството на висшето училище. Чрез International Day чуждестранните студенти искат да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури, бит и традиции на родните си държави,  вярвайки, че познавайки националните си различия и особености, всички ние ще станем по-сплотени и единни. Всяка година събитието е обвързано с благотворителна кауза, средствата за която се набират чрез символична такса за вход.