Информация и нормативни документи, свързани с работата на комисията

НА ВНИМАНИЕТО НА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИТЕ ЕКИПИ!

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ КЕНИД!

Уважаеми изследователи,

Във връзка с работата по заявените научно-изследователски проекти в МУ – Плевен през 2024 г. и подготовката на документите за представяне в КЕНИД, молим всеки изследователски екип да подготви съвестно и екзактно ВСИЧКИ необходими документи в електронен вариант, като се имат предвид следните допълнителни насоки:

  1. Примерната форма за информирано съгласие, която е на сайта на МУ-Плевен, да се адаптира към спецификата на вашето научно проучване, а не да се копира дословно. Неадекватни форми за информирано съгласие ще забавят одобрението на проекта Ви, тъй като ще наложат връщане за редакция.
  2. Ретроспективни проекти следва да представят стандартните бланки на форми за информирано съгласие, с които са набирани документите/пробите на пациентите в миналото.
  3. Писмени разрешения за провеждане на проучването трябва да са получени от ръководителите на ВСИЧКИ центрове, предвидени от вас, в т.ч. на преките ръководители на структурите и на ръководителите на лечебните заведения!
  4. Документите, които имат подпис и печат, се прилагат към документацията сканирани и се изпращат в pdf или jpeg– формат.
  5. Автобиографиите на изследователите е задължително да имат дата и да са подписани от лицето.
  6. Към документите да се включи План-проекта, който е представен на Комисия за оценяване на научно-изследователски проекти" при МУ - Плевен. Не е задължително да е с оригинални подписи. КЕНИД се интересува само от съдържанието му и особено от научната програма БЕЗ КОПИЯ НА НАПРАВЕНИТЕ ПУБЛИКАЦИИ, КОЕТО УТЕЖНЯВА ИНФОРМАЦИЯТА.
  7. За контактно лице да се посочва този член на екипа, който реално се занимава с написването на документите и може да отговаря на въпросите на КЕНИД и да се посочва мобилен телефон за контакт и електронна поща.
  8. Пълният набор документи, необходими за КЕНИД (виж http://www.mu-pleven.bg/forms/neobhodimi_dokumenti_etika_2.pdf), ще се приемат по електронна пощаТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и на хартиен носител (един екземпляр) всеки четвъртък от 13.00 до 15.00 часа, след предварително уговорена среща с ас. Антония Статева (тел. 0877949287).
  9. Моля да не се внасят/изпращат непълни документи, тъй като секретарят няма възможност да проверява всички постъпващи пакети в детайли. Непълната документация ще забави получаването на решение, тъй като на заседанието на КЕНИД ще бъде изискано представянето на всички липсващи документи.
  10. Ако имате конкретни въпроси относно документацията, преди да я финализирате, моля да се свържете с проф. Макрета Драганова, дм – Председател на КЕНИД – 0886523790, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или с гл. ас. Атанас Анов, член на КЕНИД – 0886527745, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Краен срок за приемане на документи е 10 май 2024 г.

април. 2024 г.

От  КЕНИД

 Нормативните документи, свързани с работата на комисията са във връзките по-долу: