Стартира програмата за обмен на студенти по споразумение между МУ-Плевен и Университета в Мериленд, САЩ

На 14 декември 2022 г. беше официално подписано двустранно Споразумение за обмен на студенти (Student Affiliation Agreement) между Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) и Университета в Мериленд (UNIVERSITY OF MARYLAND MEDICAL SYSTEM CORPORATION, UMMS), Балтимор, САЩ.

MarylandMUPleven

По силата на подписаното споразумение, студенти по медицина от МУ-Плевен ще провеждат ротационна практика в реална клинична среда от един до три месеца по действащи програми за обучение в Upper Chesapeake Health (UM UCH) под ръководството на утвърдени ментори, лекари-специалисти в съответната област. Обучаващите се ще изпълняват учебни и практически задачи, за които ще бъдат оценявани периодично. Студентите ще получат сертификат, удостоверяващ нивото на постигнатите резултати.

Програмата ще стартира на 18 февруари 2023 г., когато първите двама студенти по медицина от 6 курс ще проведат едномесечна практика по интензивни ортопедични грижи в UM UCH.

UNIVERSITY OF MARYLAND UPPER CHESAPEAKE HEALTH (UM UCH) е водещ медицински център в окръг Харфорд. Над 650 лекари и 3500 членове на екипа обслужват жителите на Харфорд, източен Балтимор и западен Сесил. Медицинските екипи на центъра осигуряват грижи за пациентите в областта на десетки клинични специалности, сред които: хирургия на гърдата, кардиология, гастроентерология, хематология, интензивни грижи, радиология, нефрология, патология, психиатрия, хирургия на гръбначния стълб, гръдна хирургия, и други.