Преподавател на МУ-Плевен взе участие в 15-тия Средиземноморски конгрес по физикална и рехабилитационна медицина

 

Представяне заглавие

Д-р Мария Колева, асистент в катедра „Медико-диагностични дейности“ на Медицински колеж при Медицински университет - Плевен, взе участие в 15-тия Средиземноморски конгрес по физикална и рехабилитационна медицина в Рим. Научният форум бе най-голямото събитие за рехабилитационната общност през 2023 година, което събира множество участници от различни страни. Конгресът "2023 MFPRM. ОТВЪД COVID" е организиран с цел да насърчи развитието на рехабилитационната медицина, като богатата научна програма включва сесии по различни теми от физикална и рехабилитационна медицина.

Участниците в събитието бяха академици, лекари, изследователи и млади специалисти, които работят в областта на рехабилитацията. Форумът е платформа за споделяне на научни изследвания, опит, знания и идеи от професионалисти в областта. Всички участници имаха възможност да се възползват от богатата научна програма и да се запознаят с последните тенденции и иновации в областта на физикалната и рехабилитационна медицина.

Д-р Мария Колева представи презентация и постер на тема: "Нискоинтензивна екстракорпорална ударновълнова терапия за лечение на еректилна дисфункция след роботно-асистирана радикална простатектомия", който бе избран за най-добрата сесия с постери.

Презентацията на д-р Колева бе успешна  и полезна за участниците. Тя сподели своите изследвания и резултатите от терапията, която използва за лечение на пациенти с еректилна дисфункция след операция на  простатата. Нейната работа бе високо оценена и се радваше на голям интерес.

Избирането на постера на д-р Колева за най-добрата сесия с постери бе голяма чест и признание за нейната работа. Това допълнително потвърждава важността и качеството на изследванията, които се провеждат в областта на рехабилитационната медицина.

Участието на д-р Мария Колева е финансирано по проект BG-RRP-2.004-0003-C01 „Изследователско висше училище: Медицински университет – Плевен“ с цел международно сътрудничество и повишаване на научната експертиза на учени по дейност 3.3. Международно сътрудничество в стратегическите области на висшето училище от Стратегическата научноизследователска и иновационна програма за развитие на МУ-Плевен.

 

Meeting NPVU 4

Meeting NPVU 1

Meeting NPVU 3

Meeting NPVU 2