Медицински университет - Плевен дипломира Випуск 2023 млади лекари на 1-ви декември

На 1 декември, петък, Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) организира празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от 44-тия випуск на Факултет „Медицина“ с участието на Академичното Ръководство, преподавателите и близките на дипломантите.

Poster Dimitar Berbatov

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година е Димитър Бербатов, който ще изнесе мотивиращо слово. С футболните си успехи Бербатов прослави България, както като капитан и голмайстор номер едно в историята на националния отбор, така и като играч във водещи европейски отбори. Той е футболист №1 на годината на България за рекордните седем пъти и носител на Златната обувка на Висшата лига. Първият българин - шампион и голмайстор на Англия, с "Манчестър Юнайтед". Вече над 15 години Фондация „Димитър Бербатов“ подкрепя талантливите деца на България. Автор е на автобиографичната книга „По моя начин“.

Празникът ще протече със следната програма:

10.00 ч – Ректорат – Ритуал по предаване символите на Университета

10.15 ч – Празнично шествие от Ректората до площад „Възраждане”

10.45 ч – Драматично-куклен театър „Иван Радоев” - Плевен

11.00 ч – Тържествена промоция на младите лекари

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 129 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2023 млади лекари е Много добър 5.00. Във випуска има един Златен Хипократ за пълно отличие – д-р Симона Аврамова, както и висок брой отличници – 28. Носителят на приза Златен Хипократ ще отговори на приветствията на гостите и ще поздрави своите колеги.

Събитието в Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен е само с покани!