Сектор "Фармакология"

E-mail на сектора: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Секторът по фармакология е наследник на богатия опит и традиции в учебната и научноизследователска дейност на катедра „Фармакология“ при ВМИ-Плевен, създадена през м. юни 1976 г., чийто първи ръководител е доц. д-р Цветан Стефанов Бояджиев.

 

Съгласно изискванията на ЗВО за числения състав на преподавателите във ВУЗ, катедрата е преобразувана в сектор „Експериментална и клинична фармакология“ към катедра „Фармакология и МБС“ (2004-2006 г.) и катедра „Физиология, Експериментална и клинична фармакология“ (2007-2008 г.). От м. януари 2009 г. до м. май 2016 г. секторът е част от състава на катедра „Експериментална и клинична фармакология, Дерматология и венерология“, към Факултет „Медицина“ с ръководител доц. д-р Руси Георгиев Марев, д.м. От м. май 2016 г. сектор „Фармакология” е в състава на катедра „Фармакология и токсикология“ към новосъздадения факултет „Фармация“, а ръководител на катедрата е доц. д-р Галя Цветанова Ставрева-Маринова д. м. от месец март 2018 год.

 

Научно-преподавателският състав на сектора се промени в периода след 2017 год., и включва двама доценти и пет асистенти:

Доц. д-р Галя Цветанова Ставрева-Маринова, д.м. – Ръководител катедра

Доц. д-р Диана Илиева Пендичева-Духленска, д.м.

Ас. д-р Генка Цветанова Кръстева

Ас. д-р Антоанета Маринова Пандурска

Ас. д-р Пламен Красимиров Кръстев

Ас. д-р Венка Йорданова Цанкова

Ас. д-р Евгения Георгиева Цолова

 

Доцент Руси Георгиев Марев, д. м. е гост-преподавател,

Магистър-фармацевт Атанас Мачев,  хонорован преподавател по фармакология студентите от специалност „Фармация”

 

 

Секторът е разположен в сграда Ректорат-1, ет. 2.

 

Адрес:

Сектор „Фармакология”

Факултет “Фармация”

Медицински Университет

Ректорат I

Ул. “Св. Климент Охридски” 1

5800 Плевен

 

Тел.: 064 884 131 – Ръководител катедра